Socialiștii moldoveni vor să blocheze punctul vamal prin care va fi transportată tehnica militară americană

Data publicării:
batrancea - unimedia

FOTO: unimedia.md

Potrivit surselor Ziarului NAȚIONAL, socialiștii ar intenționa să blocheze punctul vamal prin care va ajunge tehnica militară americană în R. Moldova.

Este vorba despre 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu, care vor fi utilizate în cadrul Exerciţiului militar „Dragon Pioneer 2016”, organizat în perioada 3 -20 mai la Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”.

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea a confirmat pentru Ziarul NAȚIONAL că socialiștii „pregătesc măsuri”, dar a refuzat să spună despre ce anume este vorba.

„Neapărat o să aflați în ziua respectivă. Pregătim careva măsuri, pentru că se încalcă în picioare suveranitatea și neutralitatea R. Moldova. Nu este bine că cineva face taraba NATO în Republica Moldova! Nu facem publice deocamdată acțiunile”, a declarat Bătrâncea.

Vlad Bătrâncea este deputatul care a rupt harta României în Parlamentul de la Chișinău. Ulterior, el a fost desemnat să facă parte din grupul parlamentar de prietenie Republica Moldova - România.

Citiți și: 

Trupe americane, în marș din România spre Republica Moldova
Liderul socialist Igor Dodon, înfuriat de marșul trupelor americane: E o ocupație militară!
Apărarea antiaeriană din Transnistria, plasată în poziție de luptă după ce un avion românesc ar survola teritoriul
Rusia, iritată de ideea unei flote NATO la Marea Neagră. Reacția României
Renato Usatîi: România se pregătește să acapareze Moldova, va fi un nou mare război

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri