Sora liderului nord-coreean a apărut în public după 50 de zile. Există zvonuri că ar fi născut

Data publicării:
6568413-AFP Mediafax Foto-YONHAP

Foto: Mediafax

Kim Yo-jong, în vârstă de 28 de ani, l-a însoţit pe fratele său într-o vizită la o pepinieră construită de armata nord-coreeană, potrivit Agenţiei centrale de ştiri din Coreea de Nord (KCNA).

În aprilie, agenţia de spionaj a Coreei de Sud informa că Kim Yo-jong urmează să nască în cursul lunii mai, adăugând că soţul său ar putea fi un absolvent al Universităţii Kim Il-sung, la care a studiat şi ea.

Kim Yo-jong a apărut ultima dată în public la 12 aprilie, când l-a însoţit pe liderul nord-coreean într-o inspecţie a lucrărilor de construcţie de la cel de-al doilea terminal al aeroportului din Phenian.

Experţii au apreciat că absenţa acesteia pare să confirme speculaţiile conform cărora ar fi născut recent.

Ea a avut prima apariţie publică în decembrie 2011 la funeraliile tatălui ei, Kim Jong-il, dar de atunci a apărut de mai multe ori alături de fratele său, Kim Jong-un, la evenimente politice şi "vizite de îndrumare pe teren", în cursul cărora liderul acordă sfaturi tehnice în toate domeniile, industrial, agricol, şcolar, militar etc.

Kim Jong-un şi Kim Yo-jong sunt copiii lui Ko Yong-hui, cea de-a patra soţie a fostului lider nord-coreean Kim Jong-il.

În noiembrie 2014, Phenianul a dezvăluit pentru prima dată titlul oficial al lui Kim Yo-jong, ea fiind prezentată drept "directoarea adjunctă a departamentului" comitetului central al Partidului Muncitorilor, partidul unic nord-coreean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri