„Sperietoare” ingenioasă. A apelat la afișe cu figura președintelui ca să-și salveze casa

Data actualizării: Data publicării:
Sursă: Twitter
Sursă: Twitter

Într-un efort disperat de a împiedica demolarea casei în care locuiește, o femeie din Kazahstan și-a înțesat gardul proprietății cu 91 de afișe electorale imprimate cu chipul președintelui kazah Nursultan Nazarbaev.

nur
Sursă: Twitter

Nesipkul Uyabaeva, în vârstă de 52 de ani, locuiește la marginea capitalei Astana, într-o casă situată pe terenul unei foste cooperative horticole. Femeia s-a gândit că dacă se va folosi de imaginea președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, echipajele de demolare nu vor îndrăzni să-i pună la pământ locuința.

„De ce am lipit aceste portrete? Dacă oficialilor de stat nu le este frică de Dumnezeu, atunci să-i lăsăm să tremure de teama președintelui nostru. Președintele nostru spune că oamenii trebuie să trăiască mai bine, că viitorul nostru este mai bun și că totul se îmbunătățește, dar ne aruncă în stradă și ne confiscă pământurile”, a declarat Uyabaeva, citată de publicația The Moscow Times.

În prezent, în casa dărăpănată a femeii locuiesc șapte persoane, inclusiv doi minori. „Nu încalc legea. Sunt doar o femeie. Ce poate face o femeie? Nu mă pot lupta, lupta și iarăși lupta. Sunt o femeie neputincioasă”, a mai afirmat Uyabaeva.

Potrivit Newtimes.kz, autoritățile vor să contruiască pe proprietatea femeii o grădiniță pentru copiii muncitorilor companiei „KazMunayGaz”.

Responsabilii guvernamentali susțin că i-au propus de mai multe ori femeii compensații financiare, de până la 15.000 de dolari, însă Uyabaeva spune că această sumă nu este suficientă pentru a-și putea permite o locuință nouă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Recent, președintele Nursultan Nazarbaev s-a plâns de faptul că multe clădiri vechi din Astana vor afecta farmecul estetic al orașului în ochii vizitatorilor care sunt așteptați să ia parte la conferința internațională „Expo 2017”. Evenimentul de anvergură se va derula în perioada 10 iunie – 10 septembrie și se va concentra pe provocările viitorului în domeniul energeticii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri