Stadioanele din Turcia își vor schimba numele, la ordinul lui Erdogan

Data publicării:
800px-GS-FB_3-1_Panorama
Foto: Wikipedia

Gruparea Galatasary Istanbul a decis, sâmbătă, să schimbe numele stadionului, până acum denumit Türk Telekom Arena, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca de la denumirea complexelor sportive din ţară să fie scos cuvântul „arena”, informează News.ro.

800px-GS-FB_3-1_Panorama
Foto: Wikipedia

Membrii Consiliului Director al clubului turc au decis retragerea cuvântului „arena” din denumirea stadionului, care oficial se numea Complexul Sportiv Ali Sami Yen-Türk Telekom Arena, scrie Hurriyet Daily News. 

Ali Sami Yen (1886-1951) a fost primul preşedinte al clubului din Istanbul, iar de luni Galatasaray va avea o incintă cu denumirea Türk Telekom Stadium.

Recep Tayyip Erdogan a anunţat, vineri, că a dat instrucţiuni ca niciun club din ţară să nu aibă un stadion cu denumirea "arena".

„Nu sunt de acord cu denumirea de arena. Ştiţi ce se întâmpla acolo, nu? Oamenii erau omorâţi în lupte cu animale”, a explicat Erdogan, referindu-se la amfiteatrele romane.

Ordinul lui Erdogan afectează şi echipa Beşiktaş, care în prezent joacă pe Vodafone Arena. De asemenea, echipa de baschet Fenerbahce joacă pe Ulker Sports Arena.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri