Stare de asediu în capitala Tunisiei

Data publicării:
tunisia bus1

Actualizare 22:00. Președintele tunisian, Béji Caid Essebsi, a proclamat marți seară starea de urgență în Tunisia și stare de asediu în capitală.

„În urma acestui eveniment dureros, a acestei mari tragedii (...), proclam în termenii legii starea de urgență pentru 30 de zile și stare de asediu în capitală cu începere de la ora 21.00 până dimineață la ora 05.00”, a declarat șeful statului într-o scurtă alocuțiune televizată.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 


Potrivit presei franceze, deflagraţia a fost provocată de o bombă. Din primele informaţii, cel puţin cinci agenţi de pază ai preşedintelui Tunisiei şi-au pierdut viaţa în explozie.

Martorii oculari susţin că sunt şi zece oameni răniţi la locul incidentului.

Preşedinţia tunisiană a precizat într-un comunicat că este vorba despre un atentat. Explozia a avut loc la 500 de metri de sediul Ministerului de Interne.

Un atac sângeros a avut loc anul acesta pe 18 martie, la Muzeul Bardo din capitala Tunisiei. Cel puţin doi bărbaţi înarmaţi au ucis 21 de oameni, printre care 18 turişti străini, care vizitau muzeul. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic. 

Trei luni mai târziu, la 26 iunie,tot turiştii străini au fost ţinta unui alt atac în Tunisia, în staţiunea Sousse, de la Marea Mediterană. Un tunisian înarmat, adept al Statului Islamic, a ucis 38 de turişti deschizând focul la întâmplare pe o plajă.

PAȘAPORT DIPLOMATIC. Ambasadorul Tunisiei: Vrem să construim un zid la granița cu Libia

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri