Stare de urgență în orașul american Ferguson. Procurorul general al SUA condamnă violențele

Data publicării:
ferguson

57 de oameni au fost arestaţi în St. Louis, după ce au rupt cordonul de securitate din faţa unui tribunal. Mulţimea cerea dreptate pentru Michael Brown, tânărul afro-american ucis anul trecut. Arestările au avut loc după ce autorităţile din Missouri au declarat starea de urgenţă pentru întreg ţinutul St. Louis, ce include şi oraşul Ferguson.

Procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a declarat că una dintre principalele sale misiuni este restabilirea încrederii în comunităţile unde aceasta s-a pierdut, mai ales a încrederii între cetăţeni şi autorităţi. Dar incidentele recente de la Ferguson nu ajută acest demers.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Condamn cu tărie violenţele ce s-au petrecut împotriva comunităţii din Ferguson, inclusiv împotriva poliţiştilor. Aşa cum am văzut în ultimele luni şi în ultimii ani, violenţa nu numai că ascunde orice mesaj al protestelor paşnice, ci pune în pericol comunitatea, inclusiv ofiţerii care încearcă să o protejeze”, a declarat Loretta Lynch.

Focuri de armă au fost trase la Ferguson, în timpul unui miting în memoria lui Michael Brown şi împotriva violenţei poliţiei. Forţele de ordine au răspuns la rândul lor cu o ploaie de gloanţe. Atacatorul, un tânăr de 18 ani, prieten cu Michael Brown, a fost rănit şi a ajuns în stare gravă la spital. Împotriva lui au fost formulate patru capete de acuzare, înclusiv unul de atac împotriva forţelor de ordine.

Michael Brown a murit la vârsta de 18 ani, după ce a fost împuşcat de un poliţist alb, pentru că nu oprise la somaţia acestuia. Ofiţerul a fost absolvit de vină şi a susţinut că a deschis focul pentru că tânărul constituia o ameninţare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri