Stare de urgență și asediu în Ferguson. Protestatarii au vandalizat magazinele

Data publicării:
vandali

Guvernatorul statului Missouri a fost nevoit să ia aceste măsuri pentru că localnicii protestează violent de aproape o săptămână. Ei spun că băiatul a fost ucis doar pentru că era de culoare, în timp ce poliţistul care a tras în el era alb.

Furioşi că agentul nu este cercetat, tinerii de culoare din oraş au început să vandalizeze magazinele. „

„Nu am instaurat stare de urgenţă şi asediu pentru a-i determina pe oamenii din Ferguson, din această parte sau din altele să tacă, ci pentru a-i opri pe cei care îneacă vocea poporului prin acţiunile lor", a declarat guvernatorul statului Missouri, într-o conferinţă de presă, întreruptă frecvent de protestatari, după cum notează CNN.

În jur de 40 de agenți FBI au venit în Ferguson sâmbătă dimineață și au început o investigație amănunțită a circumstanțelor în care a fost ucis Michael Brown, un tânăr de 18 ani. Incidentul s-a petrecut duminica trecută și de atunci protestele nu au contenit, mai ales la lăsarea nopții.

Și vineri noapte protestatarii au aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine şi au spart vitrinele mai multor magazine. Până la urmă, forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene.

Cum a început totul

Mica comunitate din Ferguson nu mai are linişte de săptămâna trecută când, Michael Brown, un tânăr afroamerican de 18 ani, a fost împuşcat mortal de un poliţist. Circumstanţele sunt extrem de neclare. Un martor ocular a povestit că tânărul mergea pe stradă, iar un agent de poliţie l-a somat să se oprească. Băiatul ar fi ridicat mâinile sus, dar poliţistul tot a tras. Familia spune că acesta a fost împuşcat de opt ori, dezvăluire ce a provocat furia oamenilor din Ferguson.

Poliţia are însă o altă variantă, susţinută de înregistrările camerelor de supraveghere. În imagini se vede cum tânărul de culoare cere mai multe pachete de ţigări şi pleacă fără să le plătească. În acel moment, unul dintre vânzători sună la serviciul de urgenţă, iar altul încearcă să-l oprească pe Michael Brown. Nu reuşeşte însă şi acesta iese pe uşa magazinului. După cinci minute de la incident, la câteva străzi distanţă de magazin, suspectul dă nas în nas cu poliţistul care a răspuns la apelul de urgenţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri