Stat Islamic mai revendică un atac

Data actualizării: Data publicării:
statul islamic-1

Organizaţia Stat Islamic a revendicat atacul comis vineri la Bruxelles asupra unor soldaţi. Agresorul este un membru din grupare și a efectuat operațiunea ca răspuns la apelurile de a ataca ţările care fac parte din coaliţia anti-ISIS, scrie agenția de presă a organizaţiei islamiste.

Atacatorul, un bărbat de origine somaleză în vârstă de 30 de ani, i-a atacat pe soldații din Belgia cu un cuțit şi a strigat  „Allah e mare”. El a fost apoi ucis cu focuri de armă. Tânărul se stabilise în Belgia din 2004, iar de doi ani era cetățean belgian. Nu avea antecedente teroriste, dar avea cazier pentru o agresiune cu armă albă comisă în februarie.

Autorităţile au dat asigurări că atacul este un caz izolat şi susţin că nu există informaţii despre o eventuală celulă teroristă din care să fi făcut parte atacatorul.

De altfel, experții antiterorism atrag atenția că aceste revendicări în serie ale organizației Stat Islamic pot fi o strategie propagandistică. Nu există mijloace de a verifica ceea ce pretinde Stat Islamic. Organizația teroristă a pierdut vizibil teren în ultimele luni și ar putea fi doar o încercare retorică de a-și menține reputația terifiantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri