Statul Islamic a atacat un hotel de lux din Tripoli: cinci străini au murit

Data publicării:
hotel lux tripoli corinthia - 7249659-AFP Mediafax Foto-MAHMUD TURKIA

Potrivit autorităţilor, doi terorişti au detonat mai întâi două maşini în afara hotelului, ceea ce a provocat moartea a patru paznici aflaţi în apropiere. Atacatorii au intrat apoi în holul hotelului unde au împuşcat mortal cinci străini: un american, un francez, un sud-coreean și două filipineze.

Cei doi terorişti s-au sinucis prin detonarea unei grenade după ce au fost înconjuraţi de forţele de ordine.

Autorităţile de la Tripoli spun că în momentul atacului, în hotel se aflau mai mulţi oficiali libieni, dar şi o delegaţie americană. În hotel sunt cazaţi de obicei diplomaţi şi oficiali guvernamentali.

Atentatul a fost revendicat de filiala libiană a organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Miliţii islamiste afiliate grupului terorist Statul Islamic au început să se infiltreze în Libia, un stat afectat deja de un război civil care durează din 2011, când regimul lui Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere. Miliţii rebele cu pretenţii autonomiste au creat un guvern regional nerecunoscut în regiunea Cirenaica, în estul ţării, preluând controlul asupra a numeroase porturi din Marea Mediterană.

Libia este condusă de două parlamente şi de două guverne rivale - un regim apropiat miliţiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei), care a ocupat capitala Tripoli, şi celălalt recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul la Tobruk, în apropiere de frontiera cu Egiptul, scrie Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri