Stiință și tehnică în Coreea de Nord

Data publicării:
kim

Complexul ştiinţifico-tehnic ridicat pe o insulă artificială din Phenian are forma unui atom gigant. Lucrările au durat un an şi jumătate. Presa nord-coreeană a publicat fotografii cu vizita lui Kim Jong-Un şi a dezvăluit câteva dintre dotările complexului: o bibliotecă electronică, un laborator seismologic, un laborator ştiinţific virtual şi săli de expoziţii cu dotări de ultimă generaţie.

Piesa de rezistenţă e o rachetă - nefuncţională, construită în mărime naturală. Clădirea funcţionează numai cu energie „verde”. Toate acestea, susţine liderul de la Phenian, arată interesul guvernului nord-coreean în privinţa dezvoltării ştiinţei şi tehnicii, pentru viitorul naţiunii.

Noul Centru de Control al Sateliţilor din Coreea de Nord este situat într-un cartier rezidenţial, dispune de puţine măsuri de securitate la vedere pentru un aşa complex, care ar trebui să fie inima sistemului balistic nord-coreean”, a spus Will Ripley, corespondent CNN la Phenian.

Centrul are 300 de tineri specialişti, instruiţi la universităţi de top din toată lumea.

Tinerii cercetători lucrează la foc continuu. Zi şi noapte, fără pauză, mai ales zilele acestea”, a spus Pae Jong Hyok, cercetător la Centrul de Control al Sateliţilor.

Directorul centrului susţine că activitatea acestuia nu are nicio legătură cu rachetele balistice, ci doar demonstrează ambiţia Coreei de Nord de a deveni o putere spaţială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri