Strategia ruso-israeliană în războiul din Siria

Data publicării:
PUTIN BIBI kremlin.ru

Şeful executivului de la Ierusalim i-a spus lui Vladimir Putin că a venit în Rusia pentru a clarifica poziţiile celor două state în problema siriană. Benjamin Netanyahu nu vrea să apară nicio neînţelegere între forţele ruse şi cele israeliene.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: „Toate acţiunile Rusiei în Orientul Mijlociu au fost şi vor fi foarte responsabile. În ceea ce priveşte bombardamentele asupra teritoriului israelian, ştim de ele şi le condamnăm. Din câte ştim noi, sunt folosite lansatoare de rachete de producţie proprie. În ceea ce priveşte Siria, amândoi (eu şi Benjamin Netanyahu, n.r.) înţelegem că armata siriană şi Siria sunt într-o asemenea situaţie în care nu poate să deschidă un al doilea front. Trebuie să îşi apere suveranitatea.”

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „În aceste condiţii, cred că a fost important pentru mine să vin aici pentru a ne clarifica poziţia şi să face tot posibilul astfel încât să nu existe neînţelegeri între forţele noastre şi cele ale dumneavoastră. Şi vreau să adaug o remarcă de ordin personal şi naţional. În toate contactele pe care le-am avut între noi, când am căzut de acord sau am avut unele dezacorduri, dialogul nostru s-a purtat într-o atmosferă de respect reciproc.”

Înainte de această vizită, Israelul se declara îngrijorat de acţiunile Rusiei în Siria, în special de sprijinul militar pe care îl oferă preşedintelui Bashar Al-Assad.

Îngrijorări în privinţa acţiunilor Moscovei în Siria au fost exprimate şi de la Washington. În consecinţă, de câteva zile, 75 de luptători sirieni antrenaţi de soldaţi americani, britanici şi turci, însoţiţi de vehicule blindate, au intrat în Siria şi s-au poziţionat la nord de oraşul Alep, unul dintre principalele fiefuri ale Statului Islamic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri