Strigătul disperat al unui muzician care susținea folosirea armelor: Trebuie să înceteze acum

Data actualizării: Data publicării:
Kicker Country Stampede Manhattan, Kansas - Day 2
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Mulți artiști și-au exprimat regretul și frustrarea față de atacut armat de luni dimineață de la festivalul country din Las Vegas, în urma căruia cel puțin 59 de oameni și-au pierdut viața și alți 500 sunt răniți. Un chitarist, susținător al celui de-Al Doilea Amendament american, care a urcat pe scena festivalului a spus că acest eveniment i-a schimbat părerea față de legea armelor.

Kicker Country Stampede Manhattan, Kansas - Day 2
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Caleb Keeter, chitarist la trupa Josh Abbott, a declarat că și-a modificat radical viziunea legată de legea controlului armelor din SUA, notează New York Times.

Muzicianul a spus că a fost un susținător al celui de-al doilea amendament întreaga sa viață, „până la evenimentul de la Las Vegas”.

Keeter a declarat că membrii formației aveau arme achiziționate legal în autobuz, dar s-au abținut să le folosească de teamă că poliția ar putea crede, în mod eronat, că sunt complici ai atacatorului.

Avem nevoie de controlul armelor chiar acum”, a scris Keeter pe o rețea de socializare.„Marele meu regret este că nu mi-am dat seama de asta până când frații mei în turneu și eu am fost amenințați de acest lucru (folosirea armelor- n.r.).”

Chitaristul a spus că și-a scris testamentul și și-a luat adio prin mesaje de la parinții și partenera sa în timpul împușcăturilor, temându-se că nu va supraviețui. Membrii ai formației lui au fost loviți de gloanțe, afirmă el.

Muzica country este printre cele mai populare genuri muzicale din SUA, mai ales pentru concerte și la radio. Opt ani la rând, un radio care trasmite melodii country a fost cel mai ascultat radio din SUA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri