Studenţi bătuţi la Hong Kong, după ce au încercat să ocupe clădirea Guvernului

Data publicării:
STUD

Poliţiştii au împrăştiat zeci de studenţi care au încercat să ocupe clădirea guvernului din Hong Kong. În timp ce unii participanţi au plecat de bună voie, alţii au fost îndepărtaţi cu forţa. Un caz a atras în mod special atenţia publicului. Un ofiţer de poliţie a prins un protestatar de la spate, l-a imobilizat şi l-a târât chiar dacă acesta era plin de sânge. Tinerii au ameninţat că vor ocupa centrul oraşului dacă autorităţile nu vor ţine cont de cerinţele lor.

„Guvernul ignoră complet reforma democratică pe care o cer studenţii. În aceste condiţii acţiunile noastre vor escalada şi vom ocupa Piaţa Civică”, a spus Alex Chow, liderul studenţilor.

Scenele cu ofiţerii de poliţie care se luptă cu protestatarii au amplificat temerile că poliţiştii din Kong Kong, care spre deosebire de omologii lor din China continentală nu sunt violenţi cu populaţia, încep să adopte o atitudine dură, sub influenţa Beijingului. „Ne vom sacrifica viitorul pentru democraţie. Nu vreau ca poliţiştii din Hong Kong să devină poliţişti chinezi. Eu îi respect pe poliţiştii din Hong Kong. Am mulţi prieteni poliţişti”, a spus un tânăr.

Este cel mai mare protest al studenţilor împotriva Partidului Comunist de la revenirea Hong Kong-ului sub suveranitatea Chinei, în 1997. Fosta colonie britanică se bucură de o largă autonomie, dar guvernul central a refuzat luna trecută alegerea unui guvernator prin vot direct.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri