SUA. A patra noapte de violențe după ce poliția a ucis un tânăr de culoare

Data publicării:
michael ferguson

Ca şi în nopţile precedente, protestele au degenerat în violenţe. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, în încercarea de a readuce calmul pe străzile oraşului Ferguson.

Versiunile despre circumstanţele în care a fost ucis Michael Brown, în vârstă de 18 ani, sunt foarte diferite. Un martor ocular a povestit că tânărul mergea pe stradă, iar un agent de poliţie l-a somat să se oprească. Băiatul ar fi ridicat mâinile deasupra capului, dar poliţistul a deschis focul. Opt gloanţe ar fi fost trase în corpul tînărului, acuză familia.

Potrivit poliţiei însă, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist, pe care ar fi încercat să-l dezarmeze.

Revoltele au izbucnit în noaptea de duminică spre luni şi nu au contenit nici până acum, în ciuda faptului că preşedintele Barack Obama a făcut apel la calm.

Sunt foarte descurajat. Acesta ar fi trebuit să fie un marş paşnic. Am vrut pace şi unitate. Noi nu dorim să avem o relaţie conflictuală cu poliţia, vrem să le fim parteneri în a afla ce s-a întâmplat şi să se facă dreptate pentru Mike Brown”, spune un localnic.

Noi, ca membri ai societăţii, trebuie să realizăm de ce se întâmplă aşa ceva, să punem capăt rasismului, discriminării, brutalităţii poliţiei”, este de părere o femeie de culoare.

FBI-ul a lansat o anchetă federală, în paralel cu cea iniţiată de poliţia locală, pentru a face lumină în acest caz.

Numele polițistului care l-a împușcat pe tânăr, care urma să fie făcut public, nu va mai fi dezvăluit, din motive legate de securitatea sa şi a colegilor săi, după ce poliţia a primit ameninţări.

Presa locală scrie că incidentul este dovada existenţei tensiunilor rasiale între poliţia locală, majoritar albă, şi locuitorii oraşului cu populaţie majoritară de culoare.

De altfel, un tânăr înarmat a fost rănit grav miercuri dimineaţa, nu departe de locul unde au avut loc manifestaţiile în urma uciderii lui Michael Brown. El făcea parte dintr-un grup de aproximativ 30 de persoane care s-a dispersat la sosirea poliţiei, alertată telefonic. El a agitat o armă, pe care a îndreptat-o către un poliţist. Acesta a tras asupra tânărului în mai multe rânduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri