SUA | Blocajul bugetar a fost depășit

Data actualizării: Data publicării:
capitoliul de la washington cu steagul sua
Foto: Getty Images

Senatorii democraţi au acceptat un compromis bugetar temporar care va permite să se pună capăt închiderii parţiale a activităţii guvernului federal american, informează Agerpres.

Congress Gridlocked Over Continuing Resolution Legislation
FOTO: Gulliver/Getty Images

„După numeroase discuţii, oferte şi contraoferte, liderul aripii republicane şi cu mine am ajuns la un acord”, a declarat liderul lor, Chuck Schumer.
„Vom vota astăzi pentru a redeschide guvernul şi a continua să negociem un acord global privind soarta a sute de mii de imigranţi clandestini care au sosit în SUA, aşa-numiţii „Dreamers” („Visătorii”), a menţionat el.

Democraţii au refuzat până în prezent să voteze această prelungire temporară fără garanţii solide pentru ca aceşti „Dreamers” să poată rămâne în SUA şi să obţină un statut legal. Shutdown-ul a început sâmbătă la 00.00, împiedicând sute de mii de angajaţi să se prezinte la lucru luni dimineaţa.

Acordul între senatorii republicani şi cei democraţi prevede un răgaz bugetar până la 8 februarie şi o adevărată dezbatere privind aşa-numiţii „Dreamers”.

Totuşi, Camera inferioară a Congresului are şi ea un cuvânt de spus, textul adoptat de Senat nefiind identic cu cel adoptat vineri de Camera Reprezentanţilor. Această închidere parţială a activităţii guvernului federal coincide cu aniversarea primului an de mandat a lui Donald Trump la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri