SUA exclud deocamdată o acțiune militară împotriva Venezuelei

Data publicării:
trump2
Foto: Gulliver/GettyImages

Casa Albă a exclus vineri orice acțiune militară împotriva Venezuelei în viitorul apropiat, precizare ce survine la două săptămâni după ce președintele Donald Trump a vorbit despre o posibilă „opțiune militară” contra acestei țări pentru a pune capăt regimului președintelui Nicolas Maduro, scrie Agerpres.

trump
Foto: Guliver/GettyImages

„Studiem în continuare o vastă paletă de opțiuni. Orice decizie va fi luată în coordonare cu partenerii noștri în regiune și nicio acțiune militară nu este prevăzută în viitorul apropiat”, a indicat generalul HR McMaster, consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump.

Declarația acestuia din urmă referitoare la o posibilă operațiune militară l-a determinat pe președintele Nicolas Maduro să ordone armatei venezuelene efectuarea unor ample exerciții militare.

Mai multe țări din regiune, respectiv Brazilia, Columbia, Peru, Chile, Mexic și Ecuador, au respins ferm ideea recurgerii la forță împotriva Venezuelei.

Tot vineri, Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care impune noi sancțiuni Venezuelei pentru a-l forța pe președintele Nicolas Maduro să pună capăt regimului dictatorial pe care l-a instituit în această țară.

Ordinul interzice orice tranzacție cu instrumente financiare (acțiuni, obligațiuni) emise de guvernul de la Caracas sau de compania petrolieră de stat venezueleană PDVSA, fără să afecteze tranzacțiile comerciale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri