SUA își schimbă poziția în privința lui Bashar al-Assad?

Data publicării:
kerry

El a precizat că ar fi posibil ca guvernul de la Damasc şi forţele rebele să coopereze împotriva Statului Islamic fără ca Bashar al-Assad să renunţe la preşedinţia Siriei. Şeful diplomaţiei americane a făcut declaraţia la Atena, într-o conferinţă de presă, în care întrebarea jurnalistului a părut că-l pune în dificultate.

John Kerry, secretar de stat al SUA: „Conjunctura... Cred că răspunsul la întrebarea dumneavoastră este... Nu este clar că el (n.r. - Bashar al Assad ) va trebui să plece... Dacă ar fi fost o claritate în privinţa a ceea ce ar putea fi sau nu viitorul său. Iar clarificarea, în această privinţă, poate veni sub forma a numeroase lucruri”.

O aparentă schimbare de optică în privința președintelui sirian a apărut încă de săptămâna trecută și la un alt susținător fervent al ideii ca Bashar al-Assad să plece de la putere: Franța. Ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a menționat pentru prima dată că forțele regimului sirian al lui Bashar al-Assad ar putea fi asociate luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Citiți și:  

Moscova: După atentatele de la Paris, e inacceptabil să pui drept condiție plecarea lui Bashar al-Assad de la putere
Angela Merkel: Bashar al-Assad trebuie implicat în discuții. Care este poziția României
Casa Albă: Susținerea lui Bashar al-Assad ar putea izola Rusia și mai mult pe plan internațional
Dosar internațional | ISIS, un inamic mai mare decât Vladimir Putin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri