SUA: Măsuri de securitate sporite de Ziua Independenței

Data publicării:
Steag SUA GettyImages-55710693 1

Foto: Gulliver/ Getty Images

În contextul în care sărbătoarea are loc la câteva zile după atacul terorist de la Aeroportul Internațional din Istanbul, Departamentul de Poliție din New York a anunțat că va desfășura opt noi câini special antrenați pentru a depista centuri explozibile.

Prezența obișnuită a poliției va fi sporită pentru această sărbătoare cu aproape 2.000 de noi ofițeri care au absolvit vineri Academia de Poliție din New York.

Poliția din Chicago, oraș unde numărul violențelor armate a atins un nivel record în acest an, a anunțat de asemenea că și-a sporit prezența cu peste 5.000 de ofițeri de patrulare pentru acest weekend prelungit, în mod tradițional dominat de violențe. Presa locală a relatat vineri că 24 de persoane au fost împușcate în 24 de ore, trei dintre ele pierzându-și viața.

Milioane de americani vor marca Ziua Independenței prin parade, concursuri de mâncat hot-dog și spectacole de artificii.

Un eveniment mai deosebit din cadrul sărbătorii este un concert al legendei muzicii country Willie Nelson pentru 10.000 de persoane la o cursă de mașini la Austin.

De asemenea, tot în Austin, va avea loc o scenetă în care actori în costume ca în perioada colonială vor citi Declarația de Independență la Arhivele Naționale din Washington.

În Coney Island, la New York, se va desfășura tradiționalul concurs de mâncat hot-dog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri