SUA şi Rusia vor coopera împotriva grupării Statul Islamic

Data publicării:
Militanti parada Statul Islamic Mosul-AFP Mediafax Foto---2

Secretarul de stat american John Kerry şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au lăsat de-o parte diferenţele pentru a lupta împotriva teroriştilor Statului Islamic.

„Amândoi am recunoscut că este nevoie să distrugem şi să înfrângem Statul Islamic, să le slăbim eforturile pentru ca în final să-i distrugem şi să le combatem abordările violente şi opresive ale islamiştilor”, a declarat John Kerry, secretarul de Stat al SUA.

„Putem să cooperăm mai bine împreună în mai multe chestiuni pentru a rezolva mai eficient problemele societăţii. Asta se referă în special la lupta împotriva terorismului, care a devenit acum principala ameninţare pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Preşedintele Barack Obama spune că peste 60 de ţări contribuie la coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic. Liderul american spune că până acum au fost făcute progrese importante, dar că organizaţia islamistă rămâne un pericol pentru Irak, Siria şi statele din jur, dar şi pentru Statele Unite sau Europa, din cauza numărului mare de luptători străini.

Ca în orice operaţiune militară, o să fie zile în care progresăm şi perioade în care o să dăm înapoi, dar coaliţia este unită în spatele acestul efort pe termen lung”, a declarat Barack Obama, preşedintele SUA.

Statul islamic are peste 31.000 de militanţi, dintre care 2000 sunt veniţi din Occident. Organizaţia este acuzată de încălcările flagrante are drepturilor omului şi de crime împotriva umanităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri