SUMMIT NATO. Noile sancţiuni prevăzute contra Rusiei ar putea fi anulate în cazul unui armistiţiu

Data publicării:
avioane nato - nato-1.int

 

SUMMIT NATO TARA GALILOR "Cel mai rezonabil este să mergem înainte cu planul nostru de a impune noi sancţiuni. Dacă ulterior va exista un armistiţiu, dacă este semnat şi va intra în vigoare, vom putea atunci să luăm în considerare anularea sancţiunilor", a declarat Philip Hammond pentru BBC la SUMMITUL NATO din TARA GALILOR.

SUMMIT NATO TARA GALILOR "Există mult scepticism în ceea ce priveşte materializarea, implementarea armistiţiului. Noi putem oricând să anulăm sancţiunile, la o dată ulterioară. Pentru moment, nu vrem să fim distraşi de la hotărârea noastră de a impune noi sancţiuni pentru a răspunde la incursiunea de anvergură a forţelor ruse în Ucraina", a adăugat el.

SUMMIT NATO TARA GALILOR Ministrul s-a exprimat în condiţiile în care Statele Unite pregătesc, în strânsă coordonare cu Uniunea Europeană, noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, pentru a accentua presiunea asupra Moscovei.

Cum relatează presa internațională SUMMITUL NATO

SUMMITUL NATO din Ţara Galilor este în atenţia presei din lumea întreagă. Analiștii de politică externă s-au pus de acord că vorbim despre o reuniune istorică, poate cea mai importantă de la terminarea Războiului Rece. Se vor da reasigurări flancului estic, statelor care în urmă cu 25 de ani se aflau sub umbrela „protectoare” a Pactului de la Varșovia. În multe analize, editorialiştii consideră că agenda summitului a fost stabilită de preşedintele rus Vladimir Putin.

SUMMIT NATO, ziua 2. Traian Băsescu, la discuţii cu Barack Obama, Angela Merkel şi David Cameron

SUMMIT NATO TARA GALILOR Ne vom apăra unii pe alţii şi suntem gata să acţionăm decisiv - a declarat şeful NATO la summitul din Ţara Galilor. Înainte de începerea reuniunii, liderii NATO au asistat la o paradă a forţelor aeriene. În cadrul Consiliului Nord-Atlantic se discută măsurile care trebuie luate pentru întărirea securităţii şi a prezenţei militare a NATO pe flancul estic, în contextul agresiunilor Rusiei asupra Ucrainei.

SUMMIT NATO TARA GALILOR De altfel, într-un comunicat publicat după întânirea de ieri cu preşedintele ucrainean Petro Poroşeko, liderii Alianţei au acuzat Moscova că alimentează una dintre cele mai grave crize din Europa, de la sfârşitul Războiului Rece. Pentru a ajuta Ucraina să pună capăt conflictului de cinci luni care macină regiunile din est, mai mulți aliați s-au oferit să furnizeze Kievului echipamente militare.

SUMMIT NATO TARA GALILOR În plus, NATO a promis Ucrainei un ajutor de 15 milioane de euro, pentru modernizarea sistemelor de comunicații ale armatei.

Traian Băsescu critică Rusia: "Butonul conflictelor îngheţate de la Marea Neagră se află la Moscova"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri