SUMMIT NATO. Reacția țărilor baltice, după ce Franța a suspendat contractul Mistral cu Rusia

Data publicării:
mistral wiki 1

 

SUMMIT NATO O decizie bună, un moment bun", a constatat pe contul său de Twitter şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, cu o zi înainte de summitul NATO în Ţara Galilor. "Salutăm decizia Franţei. Ea corespunde intereselor Lituaniei", a declarat pentru AFP ministru lituanian al Apărării, Juozas Olekas, scrie Mediafax.

SUMMIT NATO "Consolidarea puterii militare ruse ar putea submina securitatea Lituaniei", a adăugat el. Decizia Parisului a fost salutată şi la Washington. În plină criză ucraineană, Statele Unite au exercitat presiuni la cel mai înalt nivel, timp de luni de zile, împotriva acestui contract potrivit căruia două nave de război urmează să fie livrate Moscovei în octombrie 2014 şi în 2015.

SUMMIT NATO Condiţiile ca Franţa să autorizeze livrarea primeia dintre cele două nave de război de tip Mistral Rusiei "nu sunt îndeplinite până în prezent", având în vedere agravarea situaţiei în Ucraina, a anunţat Palatul Elysée miercuri.

SUMMIT NATO Franţa a "înţeles presiunea comunităţii internaţionale", în plină criză ucraineană, şi a decis să suspende "până în noiembrie" livrarea primului portelicopter, a anunţat o sursă diplomatică franceză.

Începe SUMMITUL NATO. Sunt aşteptate decizii majore în contextul conflictelor din Ucraina, Irak, Siria, Afganistan şi Libia

SUMMIT NATO 4-5 SEPTEMBRIE 2014 Începe summitul NATO - cel mai important de după sfârşitul Războiului rece. 60 de şefi de stat, 70 de miniştri de Externe şi 70 de miniştri ai Apărării se vor întâlni în Ţara Galilor. Sunt aşteptate decizii majore la nivel înalt, în contextul conflictelor din Ucraina, Irak, Siria, Afganistan şi Libia. Liderii NATO trebuie să dea asigurări că Alianţa îi poate proteja pe cei aproape un miliard de oameni care traiesc în ţările membre. Summitul de la Newport se va încheia mâine, în 5 septembrie.

SUMMIT NATO. Cehia are obiecții în privința sancțiunilor preconizate de UE împotriva Rusiei

Cum relatează presa internațională SUMMITUL NATO

NATO şi Rusia, între război şi pace. Relaţiile dintre cele două puteri militare au oscilat în ultimii 25 de ani


 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri