Summitul G7. Barack Obama şi Angela Merkel pledează pentru menţinerea sancţiunilor economice contra Rusiei

Data publicării:
obama-merkel-summit-g7

Foto: Twitter

Actualizare 19.45. Sancţiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie menţinute până la „respectarea suveranităţii Ucrainei”, au stabilit preşedintele SUA, Barack Obama, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, înainte de începerea summitului G7.

Trebuie să menţinem sancţiunile până când Rusia va respecta suveranitatea Ucrainei”, au stabilit cei doi lideri în cursul întrevederii desfăşurate înainte de summitul G7.

Obama şi Merkel au evocat şi rolul pe care Acordul transatlantic (TTIP, aflat în curs de negociere) îl poate juca pentru promovarea „creşterii economice şi creării locurilor de muncă pe ambele maluri ale Atlanticului”.

Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) va discuta modalităţi pentru contracararea acţiunilor Rusiei, a afirmat preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, care a fost întâmpinat de cancelarul german, Angela Merkel, la sosirea în landul Bavaria. „Mesajul meu pentru poporul german este simplu: suntem recunoscători pentru prietenie şi pentru coordonare”, a declarat Obama.

„Vom sta împreună, ca aliaţi inseparabili în Europa şi în lume”, a dat asigurări Obama, criticând „agresiunile” Rusiei, pe fondul intensificării confruntărilor din estul Ucrainei.

În pofida diferenţelor existente, Germania consideră Statele Unite un prieten şi un partener esenţial”, a declarat Angela Merkel.

Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA - se desfăşoară în staţiunea Garmisch-Partenkirchen, situată lângă oraşul german Elmau şi în apropierea frontierei cu Austria.


 

FOTO Twitter

Preşedintele Barack Obama a fost întâmpinat de cancelarul Angela Merkel la intrarea în Castelul Elmau, unde se desfăşoară summitul G7. Liderul american a fost salutat de zeci de localnici din Bavaria, îmbrăcaţi în costume populare, iar o fanfară a cântat în onoarea lui. Obama a fost încântat şi de muzică şi de costume.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Barack Obama: „Vreau să le mulţumesc tuturor pentru această vizită minunată în această localitate minunată, ştiu că este mult de lucru când sosesc eu. A fost, fără îndoială, cea mai bună interpretare la corn pe care am auzit-o. Trebuie să recunosc că mi-am uitat pantalonii scurţi acasă, dar sper să cumpăr o pereche de aici”.

Liderul de la Casa Albă şi cancelarul Germaniei au trecut apoi la lucruri serioase şi au anunţat temele reuniunii G7.

Barack Obama: „Să ţinem faţă agresiunii ruseşti în Ucraina, combaterea ameninţărilor, de la extremism violent la schimbările climatice”.

După discurile oficiale, Angela Merkel l-a invitat pe cel mai puternic om din lume să guste din vestita bere nemţească. Iar lângă pahare au apărut cârnaţi şi covrigi bavarezi.

Gazda liderilor celor şapte mari puteri economice din G7 este orăşelul Krun, unde şi-au anunţat prezenţa protestatarii care contestă politica celor mai dezvoltate ţări din lume. O armată de poliţişti sunt chemaţi să îi oprească.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri