SUPRAVIEȚUITOR. Un irakian a scăpat cu viaţă din mâinile teroriştilor Statului Islamic

Data publicării:
iraqian

Povestea lui Ali Khadam începe pe1 iunie, când irakianul, de confesiune şiită, tată a doi copii, s-a înrolat în armată. El a fost trimis într-o unitate de lângă Tikrit. După 12 zile, militarii au căzut în mâinile Statului Islamic.

Aproximativ 100 de oameni s-au apropiat de noi. Ei au spus: Suntem aici pentru voi, vă ducem la familiile voastre. Dar ne-au păcălit. Ne-au separat, ne-au urcat în maşini”, povestește Ali Hussein Kadhim.

Sute de prizonieri şiiţi au fost urcaţi în camioane şi duşi spre locul unde urmau să fie executaţi. Unii au murit sufocaţi în maşini, iar cei rămaşi în viaţă au fost filmaţi şi obligaţi să critice guvernul de la Bagdad.

Imediat, teroriştii au început să tragă în prizonieri.

Cel dintr-o parte a căzut. Cel din partea cealaltă a căzut şi el. Eu eram plin de sânge. Am căzut şi eu”, își amintește Ali Hussein Kadhim.

Omul a aşteptat să vină noaptea, apoi a fugit de la locul masacrului. Pentru a ieşi din zona controlată de terorişti, a trecut înot peste fluviul Tigru şi s-a strecurat pe lângă un post de observaţie al Statului Islamic. A ajuns într-un teritoriu locuit de suniţi, unde a fost ajutat să se ascundă de terorişti.

Pe de altă parte, în conflictul din zonă, numărul doi al grupării teroriste Statul Islamic a fost ucis într-un raid aerian al armatei irakiene. Anunțul a fost făcut de șeful statului major irakian.

Statele Unite au anunţat că vor forma nucleaul unei coaliţii pentru a lupta împotriva militanţilor islamişti din Irak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri