Suspectele în cazul uciderii lui Kim Jong-Nam vor fi puse sub acuzare și riscă pedeapsa cu moartea

Data publicării:
kim jong-nam

Procurorii malaezieni care anchetează asasinarea fratelui vitreg al președintelui Coreii de Nord le vor pune miercuri sub acuzare pe cele două suspecte aflate în custodia Poliției încă din ziua comiterii crimei, a anunțat marți procurorul general, potrivit Agerpres.

kim jong-nam

Kim Jong-Nam, fratele vitreg aflat în exil al liderului de la Phenian, a fost asasinat în data de 13 februarie pe aeroportul din capitala Malaeziei, după ce două femei l-au atacat cu un agent neurotoxic extrem de puternic pe care i l-au aruncat în față.

Cele două suspecte provin din Indonezia și Vietnam. Procurorul general al Malaeziei, Mohamed Apandi Ali, a declarat că Doan Thi Huong, de 29 de ani, și Siti Aishah, de 25 de ani, vor fi puse oficial sub acuzare și, dacă vor fi găsite vinovate la finalul procesului, riscă pedeapsa cu moartea. Ele vor apărea miercuri în fața completului de judecată. În timpul anchetei, ambele suspecte au negat că ar face parte dintr-un complot criminal.

Suspecta de origine indoneziană a declarat că a fost abordată pe aeroport de persoane care i-au propus să ia parte la ceea ce i-a fost prezentată drept o farsă TV și i-au dat bani ca să o convingă să participe. Femeia a mai spus că atunci când persoanele necunoscute i-au dat flaconul cu substanța otrăvitoare i-au spus că este ulei pentru îngrijirea pielii bebelușilor și i-au cerut să îi arunce lichidul în față victimei.

Oficiali din Coreea de Sud cred că asasinatul a fost comis de agenți ai Coreii de Nord, iar Malaezia a identificat opt suspecți nord-coreeni bănuiți de implicare în uciderea lui Kim Jong-Nam.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri