Suspiciuni de corupție. Premierul israelian, audiat la el acasă de poliție

Data publicării:
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu Speaks At The Center For American Progress
Foto: Gulliver/Getty Images

Premierul Benjamin Netanyahu este audiat de poliție chiar la el acasă, într-un dosar privind suspiciuni de corupție. Radioul public israelian a precizat că trei anchetatori au sosit în jurul orei locale 18:30 (16:30 GMT) la reședința lui situată într-un cartier luxos din centrul Ierusalimului. În mai mult postări pe Facebook, Bejamin Netanyahu a negat acuzațiile care îi sunt aduse și i-a îndemnat pe rivalii lui politici să nu deschidă încă șampania.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu Speaks At The Center For American Progress
Foto: Gulliver/ Getty Images

 

Interogatoriul ar urma să dureze mai multe ore, potrivit presei israeliene. Mass media israeliană a scris că premierul ar fi primit „cadouri ilegale” și diverse favoruri de la oameni de afaceri. Antreprenori israelieni și străini i-ar fi oferit lui Netanyahu cadouri de o valoare estimată la mai multe zeci de mii de dolari, iar dacă aceste acuzații de confirmă, premierul israelian ar putea fi condamnat pentru „abuz de încredere", scrie Agerpres

De asemenea, presa israeliană a relatat de asemenea despre existența unui al doilea dosar, care ar putea presupune acuzații de corupție mai grave. O anchetă a fost deschisă privind achiziționarea unor submarine din Germania, după ce au apărut informații că avocatul premierului Netanyahu ar fi reprezentat compania în timpul negocierilor, relatează BBC News.

Prim-ministrul israelian a denunțat acuzațiile care i se aduc drept o campanie de denigrare a sa regizată de rivalii săi politici. El i-a acuzat pe opozanții săi politici, precum și unele mass-media, că vor „să-l înlăture nu prin alegeri, cum prevede democrația", ci montând o campanie împotriva sa.

„Nimic nu se va întâmpla, pentru că nu este nimic acolo”, a spus premierul.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, premierul Netanyahu, la putere din 2009, rămâne omul politic pe care israelienii îl consideră cel mai apt de a conduce țara.

Justiția israeliană poate avea „mână grea" în afaceri de corupție. Predecesorul lui Netanyahu în funcția de premier, Ehud Olmert, ispășește din februarie 2016 o pedeapsă de 19 luni închisoare pentru luare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri