Sute de australieni au muncit două zile pentru a salva o balenă eșuată pe plajă

Data publicării:
balena

Lupta contra-cronometru pentru salvarea balenei a început după ce aceasta a eşuat pe o plajă, la 90 de kilometri de Brisbane.

Turiştii au alertat poliţia, care a cerut ajutorul angajaţilor unui parc acvatic din apropiere. Ei au fost cei care au adus un cort uriaş, ca să protejeze balena de razele soarelui şi i-au învăţat pe ceilalţi oameni cum şi când să stropească cetaceul, ca să nu se deshidrateze.

La venirea serii, sutele de oameni adunaţi între timp pe plajă au avut prima tentativă de a împinge balena înapoi în apă. Din păcate, prima încercare a eşuat, balena fiind prea grea. Aşa a început veghea de peste noapte, în timp ce autorităţile şi voluntarii puneau la punct planul B. Din fericire, acesta a mers.

Peste noapte, voluntarii au creat un ham imens, cu care au înfăşurat trupul slăbit al balenei, l-au legat de un pescador şi, astfel, mamiferul marin a fost târât în ocean. Când a simţit că apa este suficient de adâncă şi s-a putut mişca, balena s-a eliberat din ham şi s-a întors în largul oceanului, în uralele sutelor de oameni care au păstrat-o în viaţă timp de două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri