Tabloidele din Regat, ironizate de britanici: "Staţia de autobuz Boston este invadată de români. Încuiaţi-vă fiicele în casă!"

Data publicării:
marea britanie geanta mfax crop

Un britanic scrie pe Twitter: „Sunt foarte mulţi români şi bulgari care aterizează în lacul părinţilor mei deghizaţi în picături de ploaie”.

Iar un altul posteaza ironic: „Staţia de autobuz Boston este invadată de români şi bulgari. Salvaţi-vă!!! Încuiaţi-vă fiicele în casă!!!”. Mesajul este însoţit de o poză cu staţia în care nu este niciun imigrant.

O altă fotografie a fost postată pe Twitter cu următorul mesaj: „Prima zi şi deja apartamentul meu este invadat de români şi bulgari care cer beneficii”. Singurele lucruri care umlu camera sunt însă nişte cărţi.

Un tânăr britanic a găsit chiar explicaţia pentru care aşa zişii infractori români şi bulgari nu pot fi observaţi pe străzile din Marea Britanie: au cumpărat toate pelerinele invizibile de pe piaţă, spune el.

Presa din Marea Britanie continuă campania defăimătoare la adresa românilor

Jurnaliştii de la Daily Mail citează un politician conservator, care susţine că britanicii vor plăti scump valul de imigranţi români şi bulgari. Potrivit acestuia, nu este vorba doar de costurile suplimentare pentru asigurările sociale şi de sănătate, ci şi de comportamentul noilor veniţi.

„Avem cetăţeni care, în momentul în care ies din casă, găsesc oameni dormind în faţa uşii...este extrem de neplăcut şi la asta se adaugă cerşitul agresiv, furtul din buzunare şi alte asemenea infracţiuni care afectează atât localnicii, cât şi turiştii”, potrivit lui Philippa Roe, consilier local Westminster, citat de Daily Mail.

Tot Daily Mail observă că firmele britanice au plasat mii de oferte de muncă pe site-urile de recrutare din România.

Unele ziare vorbesc de o "invazie", altele îndeamnă la calm şi cumpătare

„Companiile britanice au plasat nu mai puţín de 8000 de oferte de muncă pentru a chema românii să lucreze ca taximetrişti, personal hotelier, asistenţi medicali şi chiar doctori. La multe dintre aceste oferte, numărul aplicanţilor a depăşit 500”, scrie Daily Mail.

La rândul său, fără a avea date exacte sau un raport oficial, publicaţia Daily Express avertizează că 5.000 de români vor ajunge în Regat, din prima săptămână a lui 2014: „Operatorii aerieni anunţă că mii de români au cumpărat bilete de avion la preţul de aproximativ 40 de euro. Cel puţin 5.000 sunt aşteptaţi doar în prima săptămână”.

Sunt însă şi ziare care îndeamnă la calm. The Independent, de exemplu, scrie că invazia româno-bulgară este puţin probabilă: „Peste trei milioane de bulgari şi români au plecat deja din ţara natală în diferite părţi ale Europei, unde au condiţii mai bune de muncă, dar nu au ales Marea Britanie”.

La cumpătare îndeamnă şi jurnaliştii de la The Guardian, care avertizează că retorica anti-romi ar putea spori tensiunile sociale. Publicaţia a lansat chiar şi un sondaj online în care cititorii sunt întrebaţi dacă imigranţii români şi bulgari se vor simţi bineveniţi in Marea Britanie. Rezultatul este mai mult decât grăitor - 82 la sută dintre cei chestionaţi recunosc că pe ai noştri nu îi va primi nimeni cu braţele deschise în arhipelag.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri