Taharrush, jocul barbar al hărțuirii în unele țări din lumea arabă

Data publicării:
tahrir

BBC citază un raport al poliţiei germane care descrie un joc teribil din lumea arabă, o combinaţie de jafuri şi violenţă sexuală în grup care ar fi, de fapt, esenţa atacului din noaptea de Anul Nou. Această practică destul destul de cunoscută în lumea arabă se numeşte Taharrush, adică hărţuire.

Cei care au asistat la un astfel de ritual îl descriu drept un joc sinistru, în care două tabere se înfruntă pentru o femeie. E tabăra agresorilor, care atacă o femeie în plină stradă, şi cea a falşilor apărători, care simulează că o protejează. Invariabil, jocul se termină devastator pentru femeie.

O comisie federală germană de anchetă analizează fenomenul Taharrush şi caută căile prin care l-ar putea combate. Căci ceea ce s-a întâmplat la Koln şi în alte oraşe din Germania sau Europa nu este decât, susţin experţii, importul acestei practici barbare.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei germane, astfel de jocuri violente şi crude apar, de cele mai multe ori, la demonstraţiile de amploare, iar atacurile ajung deseori până la violuri.

Iar în timpul protestelor de la Cairo, de la începutul lui 2011, mai multe jurnaliste străine au fost victime ale acestei brbarii. E fost şi cazul unei jurnaliste de la postul american CBS, Lara Logan. Ea a transmis aproape o oră, fără probleme, din Piaţa Tahrir, până la un moment dat.

Lara Logan, jurnalistă: „Bateria camerei de filmat s-a terminat... Şi a trebuit să ne oprim pe moment şi, deodată, Bahir (n.red. bodyguardul egiptean) se uită la mine şi spune: Trebuie să plecăm de aici!”

În întunericul care se lăsase în piaţă, mai mulţi demonstranţii s-au transformat în bestii.

Lara Logan: „Chiar înainte să realizez ce se întâmplă, am simţit mâini care îmi apucă sânii, mă ating între picioare, mă apucă de la spate. Şi nu era doar o singură persoană care apoi se opreşte, ci o persoană, altă persoană şi altă persoană...”.

Jurnalista americană a fost violată. A scăpat cu viaţă pentru că a fost apărată, până la urmă, de un grup de femei musulmane.

Presa scrie că această formă de hărţuire sexuală este des întâlnită în societatea egipteană, de la agresiuni asupra femeilor pe străzi sau în mijloacele de transport, în magazine sau la serviciu. Şi nu scapă de atacuri nici femeile care poartă tradiţionalul văl musulman, scrie presa arabă, care aminteşte un astfel de atac în masă asupra femeilor în timpul festivităţilor de Ramadan din 2006.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri