Tatăl baschetbalistului oprit la Otopeni, reținut în Turcia

Data actualizării: Data publicării:
fft16_mf7895676

Mehmet Kanter, fost profesor la Facultatea de Medicină la Universitatea Medeniyet, a fost reţinut la Istanbul şi urmează să fie dus la Tekirdag, informează News.ro citând presa locală.

În cadrul anchetei procurorilor din Tekirdag s-a dispus reţinerea a 13 suspecţi. 

La 26 mai, procurorii din Istanbul au emis un mandat de arestare a baschetbalistului turc al echipei Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, acuzat de „apartenenţă la o organizaţie teroristă”.

Kanter, în vârstă de 25 de ani, este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, despre care a spus că este un „dictator” şi pe care l-a numit „Hitler-ul secolului nostru”.

Baschetbalistul nu a putut intra la 20 mai în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

Enes Kanter a spus, după revenirea în SUA, că primeşte în fiecare zi ameninţări cu moartea, majoritatea pe reţelele de socializare, şi că nu poate ţine legătura cu familia sa, deoarece ar pune-o în pericol. 

Tatăl baschetbalistului Enes Kanter, sportiv care în urmă cu aproape două săptămâni nu a putut intra în România, paşaportul fiindu-i anulat de autorităţile turce, a fost reţinut, vineri, în Turcia, în cadrul unei anchete cu privire la presupuse legături cu Fethullah Gulen.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri