Temerile liderilor religioși musulmani din Franța, după atacul terorist de la Charlie Hebdo 

Data publicării:
ATAC PARIS-AFP Mediafax Foto-MARTIN BUREAU-1

Reprezentanții comunității musulmane, care numără în Franța între 3,5 și 5 milioane de membri, le-au cerut imamilor din cele peste 2.300 de moschei din țară să 'condamne cu cea mai mare fermitate violența și terorismul' în predicile lor de vineri. La Montpellier (sud), textul predicii va fi comun pentru toți imamii. 

Comunitatea musulmană este extrem de șocată”, a declarat președintele Consiliului francez al cultului musulman Dalil Boubaker, după masacrul în care sunt acuzați doi musulmani de origine algeriană, căutați vineri de poliție într-o mică localitate la nord-est de Paris. 

CFCM, instanța reprezentativă a islamului în Franța, și UOIF (organism apropiat Fraților Musulmani) au lăsat de asemenea deoparte divergențele și le-au cerut „cetățenilor de confesiune musulmană să participe în număr mare” la manifestația națională prevăzută pentru duminică în Franța. 

Lideri religioși musulmani din Franța și-au exprimat de asemenea temerea că atacul de la Charlie Hebdo ar putea provoca o reapariție a agresiunilor și violențelor îndreptate împotriva musulmanilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri