Tensiuni după tragedia din mină. Premierul Turciei, huiduit de sute de oameni

Data publicării:
premierul turc erdogan mfax-2

Incidentele au loc după ce, ieri, astfel de manifestaţii au avut loc şi la Istanbul şi Ankara. Principalele sindicate din Turcia sunt astăzi în grevă generală. Furie şi disperare şi la Soma, oraşul în care a avut loc accidentul minier, mai ales că 90 de ortaci sunt încă blocaţi în subteran şi sunt şanse mici să mai fie în viaţă. Premierul Recep Erdogan a fost întâmpinat cu huiduieli la Soma, unde a ajuns astăzi şi preşedintele turc, Abdullah Gul.

Sosirea premierului turc în oraşul în care a avut loc tragedia a declanşat furia locuitorilor. Maşina lui Recep Erdogan a fost lovită cu pumnii şi picioarele de oamenii care-l acuză că nu a luat măsuri pentru a-i proteja pe muncitori.

Astfel de accidente nu se întâmplă doar în Turcia, au loc în multe ţări, precum Statele Unite, China, Franţa, India şi Belgia”, a spus premierul.

Sunt declaraţii care nu-i liniştesc deloc pe turcii de rând. Mii de oameni au demonstrat împotriva guvernului în Ankara şi Istanbul. Au aruncat cu pietre şi sticle în forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

În Soma, oraşul în care a avut loc accidentul, se întâmplă şi minuni. Echipele de salvare au reuşit să mai găsească supravieţuitori în mina în care s-a produs explozia.

Alţii, în schimb, nu sunt la fel de norocoşi. Zeci de oameni sunt şi acum captivi în galeriile prăbuşite, iar şansele să fie găsiţi în viaţă sunt extrem de mici. Rudele lor speră, însă, la un miracol.

787 de mineri erau în subteran în momentul în care o unitate de distribuţie a curentului electric a explodat. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu, iar cei mai mulţi dintre minerii care au supravieţuit exploziei au murit din cauza cantităţii mari de monoxid de carbon.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri