Tensiuni la granița sârbo-croată. Imigranții au rupt gardul care trebuia să-i împiedice să intre în Croația

Data publicării:
GettyImages-488701390

Actualizare 16.20. Imigranții au rupt gardul care trebuia să-i împiedice să intre în Croația.


Foto: Gulliver/GettyImages 

Migranții, printre care refugiați care au fugit din calea conflictelor din Orientul Mijlociu, continuă să se îndrepte în număr mare spre Croația, devenită o nouă poartă de intrare în Uniunea Europeană, a adăugat televiziunea națională croată.

Croația a declarat miercuri că nu va împiedica trecerea migranților spre Europa Occidentală, după ce a devenit o rută alternativă ca urmare a închiderii frontierei ungare.

Autobuzele care în mod normal ar transporta imigranţi de la frontiera Serbiei cu Macedonia spre Ungaria au fost redirecţionate către Croaţia, iar un prim grup de refugiaţi a plecat ieri către Zagreb.

Ambasadorul Croației la Budapesta a dat publicității un comunicat prin care își exprimă solidaritatea cu cei care și-au părăsit țara, dar subliniază că așteaptă solidaritate și din partea celorlalte state din Uniunea Europeană.

Ambasadorul a reamintit că există legi internaționale care prevăd că migranților trebuie să li se asigure condiții decente de trai, inclusiv cazare, până când li se soluționează cererile pentru dobândirea statutului de refugiat.   

Între timp, aseară, Ungaria a anunțat că va ridica un gard și la frontiera cu Croația.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri