Terorismul schimbă politicile privind imigrația. Olanda spune că nu e obligată să ofere hrană și adăpost iar Suedia nu mai acordă azil

Data publicării:
imigranti - tovarnik - GettyImages-488868826

Pe timp de război sau de alte stări de urgenţă de natură publică ce ameninţă viaţa unei naţiuni, orice ţară semnatară poate lua măsuri care reprezintă derogări de la obligaţiile sale din Convenţie, în măsura în care acestea sunt cerute strict de necesităţile situaţiei”, se arată în articolul 15 al convenției Europene a Drepturilor Omului.

Franţa vrea să ia măsuri legate de libertatea de mişcare şi de întrunire, lipsirea de drepturi politice şi chiar de cetăţenie.

Francois Hollande, preşedintele Franţei: Ar trebui să putem lipsi pe cineva de cetăţenia franceză dacă este găsit vinovat de încălcarea intereselor fundamentale ale naţiunii noastre sau de un act de terorism, chiar dacă acea persoană s-a născut cu cetăţenie franceză.

Olanda, decizii antimigrație

În acelaşi timp, un tribunal din Olanda a decis că statul nu are obligaţia să acorde imigranţilor hrană şi adăpost, ceea ce înseamnă că orice refugiat poate fi expulzat oricând dacă nu are mijloace de subzistenţă.

Suedia nu mai acordă azil

Şi Suedia ia măsuri pentru descurajarea doritorilor de azil. De acum înainte, imigranţii vor putea primi doar permis de şedere temporară, iar dreptul de a-şi reuni familia va fi restricţionat. În plus, controalele la frontiere au fost înăsprite şi la fel şi cele din transportul public suedez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri