Tesla lui Elon Musk se va deplasa în spațiu „un miliard de ani”

Data actualizării: Data publicării:
Tesla Debuts Its New Crossover SUV Model, Tesla X
Foto: Gulliver/Getty Images

Elon Musk, fondatorul și proprietarul SpaceX, vrea să-și trimită în spațiul îndepărtat mașina sa Tesla roșie decapotabilă la bordul noii sale rachete de mare capacitate "Falcon Heavy", al cărei prim zbor către Marte este prevăzut să aibă loc cel mai devreme în ianuarie anul viitor, relatează AFP.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulți s-au întrebat dacă miliardarul a fost serios când a vorbit despre această intenție vinerea trecută, într-un tweet care menționa că prima încărcătură la bordul lui Falcon Heavy va fi "mașina sa roșie decapotabilă care va difuza Space Oddity", hitul lui David Bowie, celebrul cântăreț britanic care a murit în 2016, potrivit Agerpres.

"Destinația este orbita lui Marte. Mașina va rămâne în spațiul îndepărtat un miliard de ani dacă nu va exploda în timpul lansării", adăuga el.

Informația, care a fost inițial dezmințită de Elon Musk însuși, care a spus că a glumit, a fost confirmată miercuri pentru AFP.

"Pot să vă confirm sub acoperirea anonimatului că este adevărat că decapotabila se va afla la bord", a declarat pentru AFP un responsabil al SpaceX.

Astronomul Phil Plait, care a discutat direct cu Elon Musk, a scris pe blogul său că acesta intenționează să lanseze Tesla sa decapotabilă pe o orbită eliptică care o va face să se deplaseze de pe orbita lui Marte pe cea a Pământului într-o buclă nesfârșită, de unde și "miliardul de ani" despre care a vorbit Musk.

Falcon Heavy, calificată drept "cea mai puternică rachetă din lume", este menită să transporte în spațiu echipaje de astronauți și echipamente spre destinații aflate dincolo de orbita terestră, precum Luna și Marte.

Cu o capacitate de 54 de tone, aceasta poate lansa pe orbită o încărcătură de două mari mai mare decât lansatorul Delta IV Heavy al societății americane United Launch Alliance, cel mai puternic în folosință în prezent.

Saturn V, racheta utilizată pentru misiunile Apollo către Lună, putea lansa 118 tone pe orbita inferioară.

Primul zbor al lui Falcon Heavy a fost amânat în mai multe rânduri. SpaceX speră să aducă Falcon Heavy pe rampa de la Centrul spațial Kennedy, în apropiere de Cape Canaveral (Florida), până la sfârșitul lui decembrie pentru a efectua un test de aprindere a celor 27 de motoare ale sale pentru a pregăti lansarea din ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri