Testamentul lui David Bowie. Cum și-a împărțit averea artistul britanic

Data publicării:
GettyImages-David Bowie
FOTO: Gulliver/ Getty Images

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Alexandria, fiica în vârstă de 15 ani a starului britanic cu a doua soţie, celebrul top-model Iman, va primi moştenirea abia peste un deceniu, în ziua în care va împlini vârsta de 25 de ani.

Avocatul Peter Valente a fost desemnat tutorele legal al Alexandriei, la cererea mamei acesteia, cu ocazia unei audieri la Tribunalul din Manhattan, marţi.

David Bowie a lăsat restul averii sale de 100 milioane de dolari soţiei sale Iman, cu care a fost căsătorit timp de 24 de ani. Iman a moştenit şi apartamentul de lux din Soho în care cuplul a locuit în ultimii ani

De asemenea, starul britanic nu i-a uitat nici pe asistenţii şi alţi angajaţi ai săi, lăsându-le moştenire câteva milioane de dolari.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost un cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet din Marea Britanie, câştigător a două premii Grammy, ale cărui albume s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

A murit pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, în urma unei lupte de 18 luni cu cancerul. Artistul britanic şi-a lansat ultimul album de studio, ”Black Star”, chiar în ziua aniversării sale.

Sursa: news.ro

Citiți și: 

David Bowie a murit

Moartea unui artist vizionar îndurerează o lume întreagă. David Bowie (1947-2016)

Bowie, omul care şi-a vândut viitorul

Un concert dedicat lui David Bowie, anunțat chiar înaintea veștii privind decesul artistului

Moartea lui David Bowie şi cele trei mistere

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri