Bomba nord-coreeană testată duminică, de opt ori mai puternică decât cea de la Hiroshima

Data actualizării: Data publicării:
South Korea Reacts As North Korea Confirms Hydrogen Bomb Test
SEOUL, SOUTH KOREA - JANUARY 06: South Korean watch a television broadcast reporting the North Korea's Hydrogen Bomb Test at the Seoul Railway Station on January 6, 2016 in Seoul, South Korea. North Korea confirmed it has conducted a hydrogen bomb test after South Korea's Metrological Administration detected an 'artificial earthquake' near Punggye-ri, North Korea's main nuclear testing site on January 6, 2015. (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)

Magnitudinea ultimului test nuclear al Phenianului a fost estimată la 5,8 și explozia declanșată a fost de circa opt ori mai puternică decât bomba de la Hiroshima, a anunțat duminică agenția de monitorizare geologică NORSAR, cu sediul în Norvegia, informează Agerpres.

South Korea Reacts As North Korea Confirms Hydrogen Bomb Test
FOTO: Gulliver/Getty Images

Pe baza magnitudinii seismului, explozia a fost estimată la 120 de kilotone de TNT, a transmis NORSAR, care a adăugat că bomba nucleară lansată în 1945 de americani asupra orașului nipon Hiroshima a avut 15 kilotone.

NORSAR — care monitorizează cutremure și explozii nucleare — a declarat că a înregistrat semnale la situl său din sudul țării, la Hedmark, care au provenit de la un test nuclear subteran realizat la situl de testare nord-coreean din Punggye-ri.

Regimul nord-coreean a anunțat duminică că a testat la 03:30 GMT o bombă cu hidrogen, după ce a efectuat cel de-al șaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri