Thailanda | Șoferii surprinși în stare de ebrietate vor fi nevoiți să facă un stagiu la morgă

Data publicării:
politist

Foto: Gulliver/GettyImages

Junta speră că printr-o asemenea măsură șoc șoferii vor deveni mai conștienți că alcoolul la volan ucide, Thailanda fiind una dintre țările în care se înregistrează cel mai mare număr de morți pe șosele, informează Agerpres.

Înainte existau pedepse cu muncă în folosul comunității în spitale, a spus Nontajit Netpukkana din conducerea serviciului pentru aplicarea sancțiunilor în cadrul Ministerului Justiției. „Credem însă că emoția declanșată de lucrul la morgă îi va ajuta pe cei care vor face stagii acolo să fie mai conștienți de ce se întâmplă în cazul accidentelor provocate de conducători auto beți”, a adăugat el.

Anunțul precede sărbătoarea Songkran, Anul Nou thailandez, care începe miercuri.

Sute de persoane mor pe șosele în timpul acestei sărbători, numite de guvern „cele șapte zile ucigașe”. Circa 24.000 de oameni mor anual în Thailanda în accidente rutiere. Conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Thailanda ocupă locul al doilea, după Libia, ca număr de decese în funcție de mărimea populației, alcoolul fiind adesea cauza accidentelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri