The New York Times: Coreea de Nord aplaudă propunerea lui Donald Trump de retragere a trupelor din Coreea de Sud

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-488226322

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Publicaţia foloseşte un termen standard al propagandei nord-coreene şi se referă la Coreea de Sud ca fiind „servitoarea" Statelor Unite. De aceea, ar fi fost şocată de ideea lansată de Donald Trump. „Tragedia este că Sudul este incapabil să simtă orice urmă de ruşine naţională, indiferent de cîte ori este umilit de Statele Unite", comentează autorul articolului, citat de The New York Times.

În martie, într-un interviu acxordat cotidianului american, Donald Trump acuza Coreea de Sud că nu contribuie financiar suficient la susţinerea trupelor americane de pe teritoriul său.

Coreea de Nord îl susține pe candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump. Un website de propagandă nord-coreean l-a numit pe Donald Trump „un candidat prezidențial profetic” care îi poate elibera pe americani de teama cotidiană de un atac nuclear comis de nord-coreeni, relatează miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Un editorial apărut în DPRK Today l-a descris pe Trump drept un „politician înțelept” și alegerea corectă la scrutinul prezidențial din SUA, care se va desfășura pe 8 noiembrie.

În schimb, candidata democrată Hillary Clinton este numită prostănaca Hillary pentru propunerea ei privind aplicarea modelului sancțiunilor internaționale contra Iranului și pentru a soluționa problema armelor nucleare în Peninsula Coreea.

Donald Trump a declarat pentru Reuters că este pregătit să discute cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru a încerca să stopeze programul nuclear al Phenianului și că Beijingul ar trebui să contribuie la rezolvarea acestui dosar.

Publicația nord-coreeană a adăugat că promisiunile de soluționare a problemelor din Peninsula Coreeană prin negocieri, nu prin război sunt cea mai bună opțiune pentru Washington, care „trăiește fiecare minut și secundă cu teama de un atac nuclear” din partea Coreii de Nord.

Phenianul a cerut constant retragerea trupelor americane din Coreea de Sud, ca prim pas către pace în Peninsula Coreeană, și a solicitat Statelor Unite să semneze un tratat de pace care să înlocuiască acordul de încetare a ostilităților încheiat la finalul războiul intercoreean din 1950-1953.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri