Tragedia din Colectiv în presa internațională: „Românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat”

Data publicării:
BETA MARS AMBIANTE-1

The Guardian spune că cel puţin 10.000 de oameni au mers în marş din Piaţa Universităţii până la locul tragediei, unde s-a format o mare de flori şi lumânări aprinse.

ABC News, din Statele Unite, scrie că „românii au plâns, au înjurat şi s-au rugat” duminică, în timp ce i-au jelit pe cei care şi-au pierdut viaţa în clubul Colectiv din Sectorul 4 al Bucureştiului. Ziariştii povestesc că emoţiile şi durerea şi-au pus amprenta asupra forţelor de ordine, cât şi asupra presei aflate la faţa locului.

Publika, un post de televiziune din Republica Moldova, notează că manifestanţii au venit cu afişe cu mesaje prin care îndeamnă să nu mai lase să se întâmple asemenea dezastre, dar şi mesaje de încurajare pentru familiile greu încercate.

Televiziunea franceză TV5 transmite că oamenii dau vina pe corupţie, indiferenţă şi incompetenţă şi că această tragedie reprezintă un semnal că lucrurile trebuie să se schimbe în societatea românească. Jurnaliştii reamintesc că ancheta a dezvăluit deja numeroase nereguli.

Ziarul Kurier din Austria preia mesajul autorităţilor de la Bucureşti, care spun că bilanţul incendiului, aflat în prezent la 30 de morţi, ar putea să crească semnificativ, având în vedere că în jur de 140 de persoane sunt în continuare spitalizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri