Tragedia din Ucraina. Trenul cu trupurile victimelor a fost blocat timp de câteva ore în drumul spre Harkov

Data publicării:
tren ucraina

Sunt clipe extrem de grele pentru rudele celor 298 de oameni care au pierit în momentul prăbuşirii avionului Boeing 777. La mii de kilometri depărtare de locul tragediei, oamenii aşteaptă îndureraţi să primească sicriele celor dragi.

Îl văd în permanenţă pe fiul meu întins pe jos...O văd pe Daisy, îl văd pe Bryce, îi văd în mintea mea...îi văd! Trebuie să găsesc un mod de a trece peste toate acestea...”, spune Silene Hoogzand, mama uneia dintre victime.

În cazul altora, pierderea celor dragi a stârnit o furie nemărginită. Este şi cazul unui olandez care i-a trimis o scrisoare dură preşedintelui rus, pe care-l consideră vinovat de prăbuşirea aeronavei.

"Domnule Putin, monstrule, Mii de mulţumiri liderilor separatişti din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek (..) Sper că sunteţi mândri că aţi inclus-o şi pe ea în războiul vostru, pe ea şi viaţa ei scurtă. Sper că vă puteţi uita în oglindă după ce aţi făcut!

Vă mulţumesc încă odată.

Cu sinceritate, Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, monstrule!", a scris el.

Pentru victimele tragediei a avut loc o slujbă în Olanda, la care au participat regele Willem Alexander şi regina Maxima, dar şi premierul acestei ţări.

Aceasta în timp ce în estul Ucrainei, după îndelungi negocieri, separatiştii au permis trenului cu cadavrele pasagerilor să plece din locul în care au staţionat. Trupurile neînsufleţite vor ajunge într-un final în Regatul Ţărilor de Jos, la finalul unei operaţiuni îngreunate de rebeli.

„Separatiştii (n.red.) i-au împiedicat de mai multe ori pe anchetatori să ajungă la epava avionului, au tras focuri de armă în aer în momentul în care aceştia s-au apropiat de acel loc. (...) Totul duce la întrebarea: Ce vor ei mai exact să ascundă?”, a spus președintele american Barack Obama.

Sute de familii îndoliate vor să se facă dreptate. Inclusiv rudele unui băiat de 15 ani care,a înainte de decolarea zborului MH17, a postat pe Facebook o fotografie cu el şi cu mama lui, încântaţi că pleacă în vacanţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri