Tragedie de proporții. Peste 100 de morți într-un incendiu izbucnit de la artificii într-un templu din India

Data publicării:
incendiu india

ACTUALIZARE 8:30 Un nou bilanț furnizat de poliție și citat de BBC indică peste 100 de morți. 

O clădire de lângă templu s-a prăbușit, ceea ce a provocat un număr așa de mare de victime. 

Mulți dintre cei 200 de răniți sunt în stare critică și sunt tratați la Thiruvananthapuram, capitala statului Kerala. Un oficial al poliției a declarat că o marte parte dintre cei morți sunt carbonizați și nu pot fi recunoscuți, așa că vor fi necesare teste ADN. 

Explozia s-a simțit la o distanță de până la un kilometru. 

Ministrul de interne a ordonat deschiderea unei anchete.

Premierul indian, Narendra Modi, este așteptat să sosească la locul tradegiei. El a declarat pe Twitter că accidentul din Paravur este „dureros și șocant, mai presus de cuvinte”.

Artificiile fuseseră depozitate pentru celebrările de joi cu ocazia festivalului Vishu, care marchează noul an hindus. 

Totuși, justiția locală refuzase autorizarea focului de artificii din cauza îngrijorărilor legate de securitate, dar și ca urmare a plângerilor unor cetățeni, potrivit BBC. Acum, poliția vrea să înceapă urmărirea penală împotriva administrației templului și împotriva subcontractorilor care au acționat, totuși, artificiile. 

Artificiile și petardele se folosesc în mod obișnuit la sărbătorile religioase și la alte evenimente publice în India, iar accidentele sunt destul de frecvente.  


 Între 50 și 80 de persoane ar fi murit și în jur de 200 ar fi rănite într-un incendiu care s-a declanșat în noaptea de sâmbătă spre duminică la un templu din sudul Indiei, în momentul în care avea loc un foc de artificii ca parte a unui festival religios ce marchează Anul Nou indian.

Incendiul a izbucnit la templul Puttingal din Kollam, în statul Kerala (sudul Indiei), în jurul orei 3:30. De vină ar fi o scânteie care ar fi căzut pe un material ușor inflamabil, sub care erau depozitate alte artificii, în aer liber. Peste 10.000 de persoane erau prezente în momentul declanșării incendiului, potrivit presei locale. 

Responsabilii templului spun că aveau permisiunea să folosească artificii pe parcursul nopții, ca parte a ritualurilor lor. Acoperișul templului a fost cuprins de flăcări și avariat.

Festivalul Vishnu sau Noul An indian este celebrat în provincia Kerala prin focuri de artificii care sunt aprinse în primele ore de după miezul nopții, la încheierea ceremoniilor din templu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri