Tragedie feroviară în India. Ultimul bilanț

Data actualizării: Data publicării:
accident tren india

Creşte bilanţul tragediei feroviare de duminică din India. Cel puţin 133 de oameni au murit şi peste 200 au fost răniţi după ce un tren expres de pasageri a deraiat. 14 vagoane au ieșit de pe șine. Accidentul s-a petrecut lângă Kanpur, în statul Uttar Pradesh, din nordul țării, cea mai populată regiune a Indiei.

ACTUALIZARE 20.07: Zona este împânzită de medici şi poliţişti: 250 de agenţi au fost trimişi să ajute la evacuarea răniţilor.

Accidentele feroviare sunt frecvente în India, din cauza stării proaste a căilor ferate şi a vagoanelor foarte vechi. Zilnic, 23 de milioane de indieni merg cu trenul, iar în fiecare an, mii de oameni mor în astfel de tragedii.

accident tren india

ACTUALIZARE 12:20 Bilanțul accidentului a trecut de 100 de morți, potrivit BBC. De asemenea, cel puțin 150 de persoane au fost rănite.

Echipele de salvare încearcă în continuare să ajungă la supraviețuitori, mulți dintre ei fiind acoperiți de trupurile celor morți. Accidentul s-a petrecut la ora locală 3:00, când mulți dintre cei peste 500 de pasageri ai trenului dormeau.

Majoritatea victimelor se află în primele două vagoane ale trenului, care s-au răsturnat și sunt contorsionate.

Accidentul riscă să devină unul dintre cele mai grave din istoria țării. Acest „record” negativ a fost atins în august 1995, la Firozabad, când 358 de oameni au murit în urma ciocnirii a două trenuri expres. 

ACTUALIZARE ORA 9:00. Potrivit Times of India, bilanțul accidentului a ajuns la 96 de morți și peste 100 de răniți.

Cauza accidentului pare să fie o șină ruptă, potrivit presei locale.

Autorităţile federale din mai multe state indiene au mobilizat un număr mare de echipaje de intervenţie. Răniţii au fost duşi la mai multe spitale din zonă. Oficialii indieni spun că este foarte posibil ca numărul celor decedaţi să crească, deoarece sunt foarte mulţi pasageri în stare critică.

India are a patra cea mai extinsă reţea de căi ferate din lume, cu o lungime de peste 64 de mii de kilometri, dar infrastructura şi trenurile sunt învechite. Autorităţile au promis că vor investi 142 de miliarde de dolari până în 2020 pentru modernizarea sistemului feroviar.


Autoritățile se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească. Mulți pasageri sunt încă încarcerați.

Trenul  circula între orașul Patna, din nordul țării, și Indore, din centru. 

Accidentele de tren sunt frecvente în India, țară unde acest mijloc de transport este extrem de folosit și unde s-au întâmplat, de altfel, și multe dintre cele mai mari tragedii feroviare. Sunt deja familiare imaginile cu trenuri supraaglomerate, în care pasagerii călătoresc agățați de scări și chiar suiți pe plafon.

India are a patra cea mai vastă rețea feroviară din lume, cu o medie de 20 de milioane de călători zilnic. Mii de oameni își pierd viața în fiecare an în accidentele de tren care se produc în India.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri