Trump: 7 noiembrie trebuie să fie declarată Ziua victimelor comunismului

Data actualizării: Data publicării:
trump2
Foto: Gulliver/GettyImages

Președintele american Donald Trump a apreciat marți, când s-au împlinit 100 de ani de la Revoluția bolșevică din Octombrie în Rusia, că data de 7 noiembrie ar trebui să fie declarată Ziua victimelor comunismului, relatează Agerpres.

trump2
Foto: Gulliver/GettyImages

Într-un comunicat publicat de Casa Albă la Washington, în timp ce se afla la Seul (Coreea de Sud), președintele Donald Trump a afirmat că „în secolul trecut, regimurile totalitare comuniste din întreaga lume au ucis peste 100 de milioane de persoane și au supus încă și mai mulți oameni exploatării, violenței și distrugerilor de nedescris”.

„Astăzi, ne amintim de cei care au pierit și cei care continuă să sufere sub comunism”, adaugă Donald Trump, subliniind hotărârea SUA de a „face să strălucească flacăra libertății pentru toți cei care visează la un viitor mai liber și mai puțin întunecat”.

Acest comunicat a fost dat publicității cu o zi înainte de plecarea, miercuri, a președintelui Donald Trump spre China, un regim comunist din 1949.

După Beijing, a treia etapă după Japonia și Coreea de Sud a turneului său asiatic de 12 zile, președintele american urmează să se deplaseze în Vietnam și Filipine.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri