Trump: Atentatele de marţi puteau să fie prevenite dacă Abdeslam ar fi fost torturat pentru a vorbi

Data publicării:
donald

Foto: Gulliver/GettyImages

Teroristul Salah Abdeslam, căutat pentru rolul jucat în atentatele din Paris, a fost capturat vineri de forţele de intervenţie în cartierul Molenbeek, informează CNN

Favoritul pentru nominalizarea republicanilor la preşedinţia SUA, Donald Trump, a sugerat faptul că poliţia belgiană ar fi putut dejuca exploziile teroriste, de marţi, din capitala Belgiei, dacă l-ar fi torturat pe Salah Abdeslam pentru a obţine de la acesta informaţii referitoare la atacurile următoare ale jihadiştilor.

Într-un interviu acordat CNN, Trump a adus în discuţie posibila prevenire a atentatelor de marţi, legată de modul în care Abdeslam ar fi putut fi determinat să ofere mai multe detalii.   

„Dacă Abdeslam ar fi vorbit ce ştie, exista posibilitatea să nu mai discutăm azi de exploziile de marţi – toţi acei oameni morţi şi toate acele persoane rănite- şi asta pentru că el (n.r. Salah Abdeslam) avea probabil informaţii şi în legătură cu atentatele de ieri”, a spus Trump.

„Trebuie să fim inteligenţi. Chiar dacă nu este nimic agreabil într-un procedeu de tortură, dar poate fi forma noastră minimă de a răspunde cu aceeaşi monedă”, a precizat republicanul.

Teroriştii au omorât marţi 32 de persoane şi au rănit alte 205 în exploziile din staţia de metrou Maelbeek şi din aeroportul Zaventem.

Donald Trump a susţinut că ar autoriza, din funcţia de preşedinte al Statelor Unite, metode de tortură chiar mai dure decât simularea înecului, care a fost folosită extensiv pentru a extrage informaţii de la deţinuţii de la Guantanamo.

„Trebuie să fim dispuşi să ne schimbăm legile şi trebuie să fim dispuşi să răspundem cu aceeaşi monedă”, a declarat Trump, completând o serie de afirmaţii în care invocase ca argument brutalitatea mult mai severă aplicată de teroriştii ISIS prizonierilor.

Premierul belgian Charles Michel a recunoscut că este prea devreme pentru a conchide dacă Abdeslam a avut legătură cu atentatele de marţi, deși doi oficiali ai SUA au susţinut că responsabilii pentru atacurile teroriste din Bruxelles ar fi făcut parte din aceeaşi celulă teroristă din care făcea parte şi Abdeslam. Mai mult, după ce atacurile au fost revendicate de ISIS, Trump a precizta că ar fi vorba de o răzbunare a jihadiştilor pentru capturarea lui Abdeslam.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri