Trump avertizează Coreea de Nord: E posibil un conflict major

Data actualizării: Data publicării:
trump2

Președintele Donad Trump a declarat joi că este posibil un conflict militar major cu Coreea de Nord din cauza progremului nuclear și balistic al Phenianului, precizând însă că ar prefera o soluție diplomatică, relatează televiziunile BBC și CNN, care citează un interviu acordat agenției Reuters de șeful Casei Albe. 

President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
Foto: Gulliver/GettyImages

„Există posibilitatea să ajungem la un conflict major, repet, major, cu Coreea de Nord. Absolut”, a declarat președintele Statelor Unite. „Am vrea să rezolvăm totuși lucrurile pe care diplomatică, dar e foarte dificil”, a mai spus el.

În același interviu, scrie BBC, Donald Trump a avut cuvinte de apreciere pentru președintele Chinei, Xi Jinping, în legătură cu modul în care acesta a acționat față de Coreea de Nord. Trump a spus că Xi Jinping este un om de ispravă, care își iubește țara. Este o nouă schimbare de atitudine a președintelui american, după ce la scurt timp după ce a fost ales declara că Beijingul nu face destul în criza nord-coreeană, iar SUA ar putea acționa unilateral. Luna aceasta președintele chinez a fost în vizită la Casa Albă.

Consiliul de Securitate al ONU se reunește vineri pentru a discuta criza nord-coreeană și, potrivit secretarului de stat american, Rex Tillerson, China a informat Statele Unite că va impune sancțiuni Coreei de Nord, dacă procedează la noi teste nucleare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri