Trump l-a felicitat pe Erdogan pentru victoria de la referendum

Data publicării:
President Trump Meets With House Deputy White Team At The White House
Foto: Gulliver/Getty Images

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a transmis felicitări într-o convorbire telefonică lui Recep Tayyip Erdogan în urma victoriei înregistrate în referendumul constituţional din Turcia. De asemenea, liderul american i-a mulţumit preşedintelui Erdogan pentru sprijinirea atacului american din urmă cu două săptămâni asupra bazei forţelor siriene de la al-Shaayrat, transmite News.ro citând BBC.

President Trump Meets With House Deputy White Team At The White House
Foto: Gulliver/Getty Images

Reprezentanţii Casei Albe au precizat că Donald Trump a discutat cu omolgul său turc despre acţiunea militară luată de partea americană în răspuns faţă de atacul chimic lansat pe 4 aprilie de forţele guvernamentale siriene asupra civililor din localitatea Khan Sheikhoun.

De asemenea, cei doi lideri au vorbit despre o campanie împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Relaţiile bilaterale turco-americane s-au răcit considerabil după lovitura de stat eşuată, în special ca urmare a sprijinului arătat de administraţia americană pentru luptătorii kurzi din Siria.

51,4% dintre alegătorii turci au susţinut la urne reformele constituţionale, care prevăd extinderea puterilor pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

De asemenea, preşedintele turc a respins vehement criticile formulate de observatorii OSCE, care au denunţat o serie de nereguli şi au precizat că procedurile folosite în cadrul votului cu privire la extinderea puterilor preşedintelui ”nu se ridică la înălţimea” standardelor internaţionale.

„Mai întâi aflaţi care vă este locul! Nu vom vedea ori auzi rapoartele motivate politic pe care le pregătiţi”, le-a spus preşedintele turc observatorilor internaţionali de la OSCE.

Autoritatea electorală a confirmat victoria taberei „da” în ciuda neregulilor semnalizate de către opoziţia din Turcia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri