Trump, primul lider care a reacționat după atacul din Franța

Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Press Conference In New York
NEW YORK, NY - JANUARY 11: President-elect Donald Trump speaks at a news cenference at Trump Tower on January 11, 2017 in New York City. This is Trump's first official news conference since the November elections. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Preşedintele american a fost primul lider străin care a transmis un mesaj de solidaritate francezilor, după atacul de pe Champs Elysee. Donald Trump susţinea o conferinţă de presă alături de premierul italian, aflat în vizită la Washington, când au apărut primele ştiri de la Paris.

În primul rând, exprim condoleanţele ţării noastre pentru poporul francez, se pare că se întâmplă din nou... E un lucru teribil, se întâmplă lucruri teribile în lume, dar se pare că este vorba de un nou atac terorist. Ce se poate spune? Nu se termină niciodată...trebuie să rămânem puternici şi vigilenţi, un lucru pe care l-am spus de mult timp”, a spus președintele Statelor Unite.

De asemenea, și Angela Merkel i-a prezentat condoleanţe preşedntelui Franţei. Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a precizat că acesta şi-a exprimat compasiunea pentru victime şi familiile acestora. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri