Turcia a reținut 16 traficanți și peste 1.700 de imigranți

Data publicării:
migranti

Paza de coastă a Turciei, alături de membri ai marinei, jandarmeriei şi cu sprijin aerian au descins pe o plajă izolată din oraşul Dikili de la Marea Egee. Este o zonă despărţită de insula grecească Lesbos de doar 30 de kilometri de apă. Acolo, forţele de ordine au prins imigranţi care încercau să ajungă ilegal în Europa şi traficanţi de oameni. Le-au confiscat bărcile şi vestele de salvare, iar oamenii au fost închişi temporar într-o sală de sport din oraş până când le va fi verificată identitatea.

În paralel, cei care au reuşit să ajungă în Europa continentală au în faţă doar garduri şi drumuri blocate. În tabăra improvizată de la Idomeni, la graniţa dintre Grecia şi Macedonia, cel puţin 12.000 de oameni stau în condiţii foarte grele. Vestea acordului dintre UE şi Turcia a ajuns şi în tabără.

- Europa prin orice mijloace, nu vrem să rămânem aici. Mergem pe jos, pe mare, nu contează, atâta timp cât nu rămânem aici.

- Nu vreau ca Uniunea Europeană să-mi decidă viitorul şi viaţa.

- Cred că întâlnirea de la Bruxelles, unde s-a decis să fie refuzaţi oamenii care ajung în Grecia după data de 20 a acestei luni şi să fie întorşi în Turcia, nu este o idee bună deoarece oamenii au fugit de război.

Cel puţin 136.000 de imigranţi şi refugiaţi au ajuns în Europa de la începutul acestui an. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri