TURCIA | Armata, avertizată despre puci

Data publicării:
turcia fortespeciale GettyImages-576865022

FOTO: Gulliver/GettyImages

Imediat ce a primit aceste informații, armata turcă spune că a înștiințat ministerele de la Ankara pentru ca acestea să poată lua măsurile necesare în vederea împiedicării loviturii de stat.

Ieri, unul dintre comandanții fideli președintelui Recep Erdogan spunea că a aflat că urmau să aibă loc mișcări de stradă la Ankara și la Istanbul și l-a prevenit pe șeful statului, aflat în vacanță la Marmaris. Erdogan a fost informat că, în scurt timp, casa lui de vacanță urma să fie ținta unui atac și a fost sfătuit să plece. 

Preşedintele Turciei a susţinut la CNN că oamenii din stradă au cerut ca liderii puciului să fie executaţi. Şi că el oricum nu vede rostul ca aceştia să mai fie hrăniţi în puşcării.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „A fost o acţiune clară de trădare. Iar solicitarea (n.red - pedepsei cu moartea) nu va fi respinsă de guvernul nostru. Desigur, va fi o decizie a Parlamentului, care trebuie să schimbe Constituţia. Liderii se vor întâlni şi vor discuta această măsură, iar apoi, în calitate de preşedinte, vor aproba decizia parlamentului”.

Citiți și:

Ipoteză: Erdogan a știut de puci și l-a încurajat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri