Turcia. Atacatorul de la clubul Reina, pus sub acuzare

Data actualizării: Data publicării:
atacator turc

O instanţă turcă l-a pus sub acuzare oficial pe cetăţeanul uzbek Abdulgadîr Maşaripov, care a ucis 39 de persoane în clubul exclusivist Reina din jumătatea europeană a metropolei Istanbul, informează News.ro.

atacator turc

Maşaripov, care a fost capturat de autorităţile turce la mai bine de două săptămâni după atacul armat, este acuzat de apartenenţă la o grupare teroristă, ucidere din culpă, deţinere de arme şi tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul armat la doar o zi după masacrul din clubul Reina, susţinând că este o răzbunare pentru desfăşurarea de operaţiuni militare turce în Siria.

Turcia face parte din coaliţia internaţională americană, care luptă împotriva trupelor jihadiste, şi a lansat la finele lunii august o incursiune militară la graniţa turco-siriană, într-o încercare de a elibera localităţile controlate de ISIS.

Abdulgadîr Maşaripov a fost prins de poliţie într-un raid lansat în noaptea de 16 ianuarie în Esenyurt, o suburbie din vestul metropolei Istanbul.

De Revelion, atacatorul uzbek a deschis focul în clubul exclusivist Reina. Printre victimele atacului sângeros comis în noaptea dintre ani s-au numărat cetăţeni din Israel, Franţa, Tunisia, Liban, India, Belgia, Iordania şi Arabia Saudită.

De asemenea, alte aproximativ 70 de persoane au fost rănite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri